Wetenschap en techniek is leuk Wat kun je winnen?

Doe je mee aan de 3M Science Challenge? Dan kun je samen met jouw klas of team prachtige prijzen winnen. Voor je klas of team én voor je school.

Voor alle finalisten

Zit jouw team bij de zes finalisten? Dan mag je op bezoek in het 3M-lab. Daar kun je zien hoe 3M ideeën bedenkt en ontwikkelt én kun je er zelf experimenteren. De 3M-experts geven je tips om jouw prototype te verbeteren. Verder krijgen de zes winnende scholen ook nog een geldbedrag om zelf schoolmateriaal aan te kopen of om iets leuks te doen met de klas of het team dat heeft meegewerkt aan het project. Het bedrag is in functie van de behaalde plaats.

De eerste prijs heeft een waarde van 10.000 euro; de tweede van 5.000 euro. De derde t/m zesde prijs bedraagt 2.500 euro.

€ 10.000
€ 5.000
€ 2.500

Daarmee kan je heel leuke dingen doen. We geven je enkele ideetjes

Met de klas naar het CERN in Zwitserland, dat onderzoek doet naar elementaire deeltjes en uitvinder is van het worldwide web. Of naar een science park dichter in de buurt: naar Technopolis bijvoorbeeld. Daar zie je ondermeer hoe magnetisme of geluid werkt. Daarnaast kan het geld ook gebruikt worden om er schoolmateriaal mee te kopen: een 3D printer, labtoestellen, iPads,…