1-3M-Fonds/Discovery Science Challenge Lucie Dejardin wint 3M Science Challenge 2015 - 2016

Middelbare scholieren maken met eigen motoralert verkeer stukje veiliger

Met hun detectiekastje MOTALE, dat automobilisten waarschuwt voor motoren, hebben leerlingen van het Athénée Royal Lucie Dejardin uit Seraing de 3M Science Challenge 2016 gewonnen. Volgens de jury is hun werkend prototype een praktische toepassing om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Vlaams Minister van onderwijs, Hilde Crevits, reikte de prijzen uit. Zij hecht veel waarde aan de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en daar levert de 3M Fonds Science Challenge een positieve bijdrage aan. Ook stimuleert de wedstrijd het STEM-onderwijs, wat voor de maatschappij heel belangrijk is, aldus de minister.

De leerlingen uit klas 5 en 6 Algemene Wetenschappen van Athénée Royal Lucie Dejardin uit Seraing wonnen met hun motor-detectiekastje een cheque van 10.000 euro. ,,Door deze wedstrijd konden we op een leuke manier bezig zijn met wetenschap. Eigenlijk is het een simpel idee dat leidt tot een veiligere situatie voor motoren,” vertelt leerling Nouria.

De video's van de winnaar en van de andere finalisten kan je bekijken op https://www.facebook.com/3MBelgium/app/1742837449295361/?ref=page_internal