Leerlingen doen onderzoek met microscoop Over de 3M Science Challenge

De 3M Science Challenge is een wedstrijd voor leerlingen van middelbare scholen scholen die draait om creativiteit, vindingrijkheid en innovatie. 

Bedenk samen met jouw klas of team een vernieuwende oplossing voor een alledaags probleem. Die oplossing moet echt iets veranderen voor jou, je familie of voor de maatschappij. Denk daarbij aan de uitdagingen van vandaag: hoe we communiceren, hoe we ons verplaatsen, hoe we gezond blijven, … maar je hoeft je hiertoe niet te beperken.

Werk jouw oplossing uit tot een product of project dat het leven gemakkelijker en efficiënter maakt. Maak een video van maximaal 2 minuten waarin je het idee presenteert en stuur die video op. 

Hoe verloopt de wedstrijd? 

Fase 1: Schrijf je in

Borrelen wetenschap en techniek spontaan op in jouw klas? Of kunnen jullie als geen andere de handen in elkaar slaan om oplossingen te vinden? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor de 3M Science Challenge!

Nadat je je klas hebt ingeschreven, krijg je een brainstormpakket, dat je op weg zal helpen om je idee vorm te geven. 

Fase 2: Stuur je video in en verzamel stemmen

Werk je project of product zo veel mogelijk uit, maak een video van het resultaat, en stuur deze in via WeTransfer.com tav kcroes@mmm.com. Jouw video tesamen met die van andere deelnemende scholen komen op de https://www.facebook.com/3Mnederland" target="_blank. Daar kunnen je klasgenoten, vrienden en familie stemmen op jouw idee! Zowel de stemmen van het publiek als van een professionele jury zullen bepalen of jouw idee uiteindelijk doorgaat naar de finale. Tracht daarom zoveel mogelijk promotie te maken voor jouw video!

Fase 3: bezoek aan het 3M lab 

Gaat jouw klas door door naar de finale? Dan mag je samen met je klas of team op bezoek in het Innovation Center van 3M in Delft. Tijdens die dag geven onze 3M experts je tips om het idee of prototype nog beter te maken. 

Fase 4: de finale 

Tijdens de finale presenteren de zes winnende teams hun prototype aan het publiek in de zaal en aan de jury. Die bepalen daarna samen wie de nummer één t/m zes worden van de 3M Science Challenge.

Alle data op een rij

1 juni t/m 31 december 2016
inschrijven
15 september t/m 31 december 2016
vragen stellen aan 3M experts
5 oktober 2016
Infomoment deelnemende scholen bij 3M in Delft
1 november 2016 t/m 31 januari 2017
insturen video’s
6 t/m 28 februari 2017
stemmen door publiek
6 maart 2017
professionele jury selecteert top 6
20, 21, 23 maart 2017
sessie met 3M experts in het Innovation Center bij 3M Delft
24 maart t/m 17 april 2017
finaliseren van prototype
18 april 2017
finale